Ziemniaki pieczone ze śmietaną i kawiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2451
Składniki:
- 150 mi kwaśnej śmietany
- 25 g czarnego kawioru
- 4 duże ziemniaki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka przypraw do ziemniaków
- sól
Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć, przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec do miękkości. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przekroić na połówki i oprószyć szczyptą soli oraz przyprawy do ziemniaków. Czosnek obrać ze skory, przepuścić przez praskę i wymieszać z kwaśną śmietaną, po czym przelać na upieczone wcześniej ziemniaki i wyłożyć kawior.
Komentarze (0)