Sałatka warzywna z wieprzowiną i curry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1534
Składniki:
- 300 g polędwicy wieprzowej
- 300 g miąższu z dyni
- 3 łyżki oleju
- 1 bakłażan
- 1 łyżeczka curry
- 1 szklanka wrzącej wody
- 1 ząbek czosnku
- pęczek botwiny
- sól
- pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Botwinę sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i wyłożyć na talerz. Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Miąższ z dyni pokroić w dużą kostkę. Bakłażana pokroić na kawałki. Polędwice wieprzową pokroić w cienkie plastry. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonych składników dodać pokrojone mięso, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, curry i przyrumienić. Następnie dodać do tego pokrojone warzywa, doprawić je do smaku przyprawami, wymieszać i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości składników. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do botwiny na talerzu.
Komentarze (0)