Brokuł chiński z wieprzowiną i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1845
Składniki:
- 400 g karkówki wieprzowej bez kości
- 100 ml ciemnego sosu sojowego
- 4 łyżki oleju
- 1 brokuł chiński
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 łyżka tłuczonych orzechów nerkowca
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion i pokroić na male kawałki. Brokuł chiński pokroić na kawałki, przełożyć je do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Karkówkę pokroić na kawałki, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, pokrojoną papryczką chili i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni. Po usmażeniu mięso ściągnąć z patelni wymieszać z gotowanym brokułem i wyłożyć na talerz. Całość skropić sosem sojowym i posypać tłuczonymi orzechami nerkowca.
Komentarze (0)