Gulasz z kiełbasą i fasolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3342
Składniki:
- 200 g kiełbasy śląskiej
- 200 g białej fasoli w zalewie
- 4 bułki zwykle
- 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
- 2 łyżki oleju
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2 łyżki maki
- 1 łyżka śmietany kremówki
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Marchew oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Marchew pokroić w kostkę. Szczypiorek pokroić drobno. W bułkach wydrążyć środki, a wydrążoną zawartość rozkruszyć drobno. Kiełbasę pokroić w cienkie plastry. Fasolę osączyć z zalewy. Obrać ze skóry cebule i czosnek, pokroić w drobna kostkę i razem zeszklić na mocno rozgrzanym oleju. Do zeszklonych składników dodać pokrojoną kiełbasę i zrumienić. Następnie całość zalać bulionem warzywnym, dodać pokrojoną w kostkę marchew, szczypiorek oraz fasolę i gotować na średnim ogniu przez 30 minut. Po tym czasie mąkę wymieszać ze śmietaną oraz rozkruszoną bułką, dodać do gotowanych składników, doprawić pieprzem oraz solą i gotować przez 3 minuty. Potem wszystko ściągnąć z ognia i przełożyć do wydrążonych bułek.
Komentarze (0)