Fasola z miodem i musztardą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1997
Składniki:
- 400 g białej fasoli w zalewie
- 200 ml płynnego miodu lipowego
- 3 łyżki masła
- 2 łyżeczki musztardy Dijon
- 0,5 łyżeczki mielonej gorczycy
- szczypta soli
- pęczek szczypiorku
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Fasolę osaczyć z zalewy. Na rozgrzanej patelni stopić 2 łyżki masła, dodać do tego miód, musztardę, mieloną gorczycę i dokładnie wymieszać. Do wymieszanych składników dodać osączoną wcześniej z zalewy fasolę, ponownie wymieszać i dusić pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz, posypać pokrojonym szczypiorkiem i dodać pozostałe, niestopione masło.
Komentarze (0)