Deser budyniowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3621
Składniki:
- 8 biszkoptów
- 2 łyżka soku cytrynowego
- 2 łyżka soku owocowego
- 2 pomarańcze
- 2 kiwi
- 1 budyń waniliowy
- 1 budyń kakaowy
- wiórki czekoladowe
Opis przygotowania:
Do czterech pucharków deserowych włożyć po dwa biszkopty, skropić je sokiem z cytryny i sokiem owocowym. Pomarańcze i kiwi obrać ze skórki, pokroić w drobne plastry, ułożyć na biszkoptach. Budynie ugotować osobno i zalać pucharki najpierw jednym z nich, a następnie drugim. Po wystudzeniu przybrać pucharki pozostałymi owocami i posypać wiórkami czekoladowymi.
Komentarze (0)