Zupa ryżowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2562
Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 1 pomidor
- 2 rzodkiewki
- 1 kostkę warzywna
- sól
- natka zielonej pietruszki
- 1 mały por
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż płukać w zimnej wodzie prze 5 minut. Opukany zalać 0,5 l wody, dodać do tego pokrojoną w kostkę rzodkiewkę, 1/2 łyżeczki soli oraz kostkę warzywną. Całość gotować do momentu, aż ryż będzie miękki. Pod koniec gotowania dodać połowę natki pietruszki i pokrojonego w plastry pomidora. Wszystko gotować jeszcze przez 7 minut. Gotowa zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec udekorować pozostałą natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)