Vacherin
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 952
Składniki:
- 300 ml śmietany kremówki
- 100 g tartej czekolady
- 15 g truskawek
- 15 g płatków migdałowych
- 15 g sera Vacherin
- 2 łyżki cukru
- 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Opis przygotowania:
Truskawki umyć, osączyć z wody, obrać z szypułek i pokroić w cienkie plastry. Ser Vacherin pokroić w drobną kostkę. Śmietanę ubić mikserem z cukrem i ekstraktem waniliowym na puszystą pianę. Ubitą przełożyć do szprycy i wycisnąć na tackę, tworzą okrągłe kształty z otworami w środku. W miejsce otworów nałożyć pokrojony wcześniej ser, tartą czekoladę, truskawki oraz płatki migdałowe.
Komentarze (0)