Szaszłyk wołowy z pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 607
Składniki:
- 400 g polędwicy wołowej bez kości
- 100 ml sosu pomidorowego
- 4 pomidorki cherry
- 4 łyżki oleju
- 2 czerwone cebule
- 2 łyżeczki przyprawy do grilla
- sól
- pieprz czarny mielony
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Pomidory oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Polędwicę wołową pokroić na kawałki, skropić ją olejem, oprószyć przyprawą do grilla, solą oraz pieprzem. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Pokrojone mięso, pomidory oraz cebulę nadziać na patyczki szaszłykowe i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Grillować do miękkości, po czym ściągnąć z grilla, posypać natką zielonej pietruszki i podawać z sosem pomidorowym.
Komentarze (0)