Sangria z owocami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2109
Składniki:
- 100 ml czerwonego wina Cabernet Sauvignon
- 50 ml brandy
- 4 truskawki
- 1 łyżka borówek amerykańskich
- 1 łyżka jeżyn
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- 1 łyżka napoju imbirowego
- 1 plaster pomarańczy
Opis przygotowania:
Owoce umyć i osączyć z wody. Truskawki przekroić na połówki. Do shakera wlać wino czerwone, brandy, napój imbirowy, wsypać cukier brązowy. Całość dokładnie wymieszać, przelać do kieliszka i dodać do tego plaster pomarańczy. Na plaster nałożyć jeżyny, borówkę amerykańską i pokrojone wcześniej truskawki.
Komentarze (0)