Sałatka z kapusty i razowego chleba
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1336
Składniki:
- 2 liście białej kapusty
- 2 kromki razowego chleba
- 2 marchewki
- 1 ćwiartka czerwonej kapusty
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka śmietany 18%
- 1 cebula
- sól
Opis przygotowania:
Kapustę białą i czerwoną zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i sparzyć 2 szklankami wrzącej wody na sicie. Następnie osączyć z nadmiaru wody i przełożyć do miski. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej do warzyw w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz cukrem, zalać śmietaną i dokładnie wymieszać. Chleb razowy pokruszyć na drobne kawałeczki i dodać do składników. Wszystko dokładnie wymieszać i po 15 minutach podawać do spożycia.
Komentarze (0)