Sałatka warzywna z jajkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 962
Składniki:
- 300 g czarnych oliwek w zalewie
- 6 jaj
- 4 liście sałaty lodowej
- 4 łyżki majonezu
- 2 zielone ogórki szklarniowe
- 1 marchewka
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Liśćmi sałaty wyłożyć dno miski. Następnie jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić je, obrać ze skorupek i dodać do sałaty w misce. Następnie wyłożyć na to majonez. Marchew obrać ze skóry, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i dodać do składników w misce. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko posypać osączonymi z zalewy czarnymi oliwkami.
Komentarze (0)