Sałata z bundzem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2228
Składniki:
- kilkanaście liści sałaty
- 8 rzodkiewek
- 100 g ziaren słonecznika
- 200 g bundzu (wędzony, naturalny, z czarnuszką lub czosnkiem niedźwiedzim)
- kilka kawałków marynowanej papryki
- kilka zielonych oliwek
- oliwa, sos na bazie octu balsamicznego, sól, pieprz.
Opis przygotowania:
Umytą sałatę porwać palcami i wrzucić do salaterki, następnie dodać pokrojoną w talarki rzodkiewkę, pokrojony w kostkę bundz i pociętą w paski marynowaną paprykę; słonecznik uprażyć na suchej patelni i dodać do reszty składników. Na końcu dodać zielone oliwki. Całość przyprawić solą, pieprzem, oliwą i ulubionym sosem na bazie octu balsamicznego (np. sos z octu balsamicznego i fig).
Komentarze (0)