Pieczarki z portulaką i śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 726
Składniki:
- 300 g małych pieczarek
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki śmietany 18%
- 1 garść portulaki
- 0,5 łyżeczki suszonego tymianku
- pieprz czarny mielony
- sól
Opis przygotowania:
Pieczarki oraz portulakę umyć i odsączyć z wody. Portulakę pokroić na kawałki. Pieczarki obrać i przekroić na połówki. Następnie rozgrzać olej na patelni, przełożyć na nią pokrojone grzyby i portulakę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem i smażyć przez 1,5 minuty. Potem dodać do tego śmietanę, wymieszać i dusić jeszcze przez kolejne 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)