Panga po peruwiańsku
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2494
Składniki:
- 300 g pangi mrożonej
- 200 g białej kukurydzy w zalewie
- 20 g masła
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki soku z limonki
- 2 cebule
- 2 liście sałaty
- 1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki
- biały pieprz
- sól
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Liście sałaty umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Pangę rozmrozić, oprószyć pieprzem, solą, mieloną papryką i smażyć do miękkości z obu stron na rozgrzanej oliwie. Usmażoną wyciągnąć i przełożyć na talerz. Masło stopić w rondlu, dodać obraną oraz pokrojoną drobno cebulę i zeszklić. Następnie dodać sok z limonki, szczyptę soli, dokładnie wymieszać i zalać rybę. Do potrawy dodać osączoną z zalewy białą kukurydzę. Całość posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)