Okonomiyaki z mielonką i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1621
Składniki:
- 200 g białej fasoli w zalewie
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 30 g sera brie
- 25 g mielonki konserwowej
- 1 ćwiartka białej kapusty
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- Ciasto:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklana mleka sojowego
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
Opis przygotowania:
Kapustę umyć, osączyć z wody, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Fasolę białą oraz kukurydzę osączyć z zalewy i dodać do pokrojonej kapusty. Ser brie pokroić w cienkie plastry i połączyć ze składnikami w misce. Mielonkę konserwową pokroić w cienkie plastry.
Przygotować ciasto: mąkę przesypać do większej miski, potem zalać ją mlekiem sojowym, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i rozmieszać widelcem. Dodać do tego wszystkie warzywa z serem z miski i razem dokładnie wymieszać. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać wszystkie wymieszane wcześniej składniki i na to nałożyć plastry pokrojonej mielonki.
Całość przykryć pokrywką smażyć na średnim ogniu do chwili zarumienienia.
Przygotować ciasto: mąkę przesypać do większej miski, potem zalać ją mlekiem sojowym, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i rozmieszać widelcem. Dodać do tego wszystkie warzywa z serem z miski i razem dokładnie wymieszać. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać wszystkie wymieszane wcześniej składniki i na to nałożyć plastry pokrojonej mielonki.
Całość przykryć pokrywką smażyć na średnim ogniu do chwili zarumienienia.
Komentarze (0)