Ogórki nadziewane z tuńczykiem i kawiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1787
Składniki:
- 250 g wędzonego tuńczyka
- 200 g czerwonego kawioru
- 2 ogórki szklarniowe
- 1 melon
- 1 cytryna
- pęczek zielonego koperku
- drobny szczypiorek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki szklarniowe pokroić na kawałki o długości 3 cm, wydrążyć w nich środki i wyłożyć na talerz. Melona przekroić na połówki, po czym wydrążyć z niego miąższ małą łyżeczka. Tuńczyka pokroić w drobna kostkę i włożyć do wydrążonych ogórków na talerzu. Koperek zielony drobno posiekać i dodać do składników. Następnie dodać do tego kawior czerwony i melona. Całość udekorować drobnym szczypiorkiem i pokrojoną cytryną.
Komentarze (0)