Makaron z pastą brokułową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3360
Składniki:
- 50 g makaronu świderki
- 30 dag sera feta
- 2 łyżki masła
- 1 brokuł
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 ostra papryka chili
- natka pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i pokroić na drobne kawałki. Cebulę i czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na dobrze rozgrzanym maśle. Natkę pietruszki pokroić drobno. Paprykę pozbawić nasion i również drobno pokroić. Wszystkie składniki zmieszać ze sobą, doprawić pieprzem, solą i razem zmiksować na jednolitą masę. Gotowa masę dodać do makaronu. Całość posypać serem feta.
Komentarze (0)