Kiełbasa biała w cieście francuskim
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2767
Składniki:
- 300 g mrożonego ciasta francuskiego
- 6 pęt białej kiełbasy
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka sezamu
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić i wysmarować oliwą z oliwek. Następnie oprószyć je suszonym majerankiem oraz sezamem. Kiełbasę białą pozbawić końcówek i zawinąć ją w ciasto ze składnikami. Całość przełożyć do formy do pieczenia, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec do czasu, aż kiełbasa się przyrumieni. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.
Komentarze (0)