Kalafior z ryżem, orzechami i rukolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1661
Składniki:
- 1 szklanka kleistego ryżu
- 1 kalafior
- 1 łyżka masła
- 0,5 szklanki orzechów nerkowca
- pęczek rukoli
- sól
Opis przygotowania:
Rukolę oraz kalafiora opłukać pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Rukolę przełożyć do miski. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć go do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Ryż opłukać wodą, przełożyć do rondla, potem zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Następnie ugotowanego wcześniej kalafiora dodać do odparowanego ryżu i dodać do tego masło. Całość zmiksować mikserem na jednolitą masę i przełożyć do kolejnej miski. Gotową potrawę posypać orzechami nerkowca.
Komentarze (0)