Jajka w herbacie
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3148
Składniki:
- 4 jajka
- 3 saszetki herbaty cejlońskiej
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 mały por
Opis przygotowania:
Jajka umyć, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na miękko. Następnie jajka wyjąć ostrożnie z wody i zbić skorupkę łyżeczką na całej powierzchni (nie obierać). Do rondla wlać tyle wody, aby zakryła ona później włożone jajka, następnie dodać do niej herbatę cejlońska w saszetkach i zaparzyć. Do zaparzonej herbaty włożyć popękane jajka i gotować na twardo przez 6-8 minut na średnim ogniu. Ugotowane wyciągnąć, obrać z skorupek, pokroić na ćwiartki i przełożyć na talerz. Całość udekorować całym szczypiorkiem i porem pokrojonym w słomkę.
Komentarze (0)