Dynia pieczona z kaczką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1118
Składniki:
- 3 male dynie piżmowe
- 3 piersi z kaczki
- 1 główka sałaty strzępiastej
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- sól
- mielony pieprz czarny
- olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Dynie oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Następnie z dyni wydrążyć środki od spodu. Piersi z kaczki pokroić w kostkę i oprószyć szczyptą soli, pieprzem i suszonym tymiankiem. Pokrojone mięso przełożyć do wydrążonych dyń. Całości przełożyć do mocno rozgrzanego oleju w rondlu ogonkami do dołu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż dynie zmiękną. Wtedy ściągnąć je z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i dodać do sałaty na talerzu.
Komentarze (0)