Botwinka z kozim serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1537
Składniki:
- 400 g koziego sera
- 2 pęczki botwinki z buraczkami
- 1 białko jajka
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Botwinkę z buraczkami umyć i osączyć z wody. Buraczki obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do rondla. Potem dodać do tego pokrojoną na kawałki botwinkę. Całość zalać 1 l lekko osolonej wody i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie ser kozi pokroić na 4 porcje. Dwie z nich wysmarować białkiem jajka i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumieniony ser ściągnąć z ognia i dodać do botwinki z buraczkami na talerzu. Potem dodać do tego pozostałe części sera koziego. wszystko posypać natka zielonej pietruszki.
Komentarze (0)