Bataty pieczone z cukrem, masłem i cynamonem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4531
Składniki:
- 4 bataty
- 4 łyżki masła
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 1 łyżka brązowego cukru
Opis przygotowania:
Bataty wyszorować pod bieżąca wodą, osuszyć je papierowym ręcznikiem i lekko naciąć nożem z jednej strony. Następnie przełożyć do odpowiedniego naczynia do zapiekania. W miejsce nacięć wsypać cukier i cynamon. Na wierzch wyłożyć masło, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piec do miękkości. Gotowe wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)