Awokado nadziewane matiasami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2335
Składniki:
- 15 g łuskanych orzechów włoskich
- 10 g rodzynek
- 4 matiasy w zalewie octowej
- 2 dojrzale awokado
- 2 szalotki
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka soku cytrynowego
- sól
- pieprz
- mielona słodka papryka
Opis przygotowania:
Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, osaczyć z jej nadmiaru i przełożyć do miski. Awokado umyć, osączyć z wody, przekroić na połówki, usunąć pestkę i wydrążyć miąższ. Wydrążony miąższ pokroić na kawałki i dodać do rodzynek. Szalotki obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Matiasy osączyć z zalewy, pokroić na kawałki i dodać całości. Dodać do tego tłuczone orzechy włoskie, po czym wszystko zalać sosem sojowym, sokiem cytrynowym, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz mielonej papryki, dokładnie wymieszać i nadziać wydrążone awokado.
Komentarze (0)